24 Eylül 2011 Cumartesi

Denge Robotu


Robotumuzu yapmak için gerekli olacak malzemler:
  1. 1,5 V güneş paneli.
  2. Küçük DC titreşimli motor (vibratör). Cep telefonlarında titreşim özelliğini sağlayan minik motor.
  3. İletken tel
  4. Ataç
  5. Havya ve lehim ikilisi
  6. İsteğe bağlı olarak büyüteçli çalışma kılavuzu.
  7. Bir çift yapışkanlı göz. (kırtasiyelerde bulunuyor)
basit robot yapımı robot yapımı
İlk olarak mini titreşimli DC motorumuzun ucuna 3-4 cm uzunluğunda önceden hazırladığımız letken telimizi lehimliyoruz. Lehim aşamasında dikkatli olmamızda fayda var arkadaşlar. Aşırı sıcak ve lehim motora veya güneş piline zarar veriyor. Dokundur çek yöntemiyle lehimleme işlemini her iki bacak için uyguluyoruz.
vibrobot yapımı vibrobot
Daha sonra yine dokundur çek yöntemiyle iletken telin uçlarını güneş panelin + ve - uçlarına uygun bir şekilde montaj ediyoruz.
Ataçlarımızı şekilde görüldüğü gibi V formatına getiriyoruz. Unutmayın bunların otomatın ayaklarını oluşturacak.
Bacak şekline getirdiğimiz ataçları karga burnu yardımıyla siliko kullanarak her ikisinide resimlerde görüldüğü gibi panelin uygun kısmına montaj ediyoruz.
Şimdi arkadaşlar burada önemli bir kısmı size hatırlatmak istiyorum. Otomatımızın hareketi vibratörün titremesi sonucu ortaya çıkacak. Bu bilgi çerçevesi içerisinde vibratörün dönen kısmını açık bırakacağız bacaklarıda titreşimi absorbe edecek şekilde montaj edeceğiz.
Artık otomatımızı tamamlama aşamasına geldik. Zevkinize göre otomat üzerine bobin telinden veya gitar telinden bıyık görünümlü tasarımlar ile yapışkanlı göz kullanarak çeşitli kombinasyonlar oluşturabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder