24 Eylül 2011 Cumartesi

Bedava mesaj gönderme


Bilgisayarımızın seri port bağlantı noktasını kullanarak ücretsiz mors alfabe düzenleme yazılımı ile klavyeden yazdığımız tuşları mors alfabesine dönüştürüp onlarıda Radyo Frekans Sinyalleri aracılığıyla alıcı arkadaşlarımıza göndereceğiz. Öncelikle aşağıdaki malzemeleri
Bilgisayar tamircileri veya elektronikçilerden temin etmeliyiz.
  1. Birtane 9 bacaklı RS232 Konnektör. (Bilgisayar ile monitor arasındaki bağlantıyı sağlayan kablonun ucu)
  2. Birtane 1000 MHz (1 Megahertz) osilatör. RF sinyalleri oluşturup gönderecek.
  3. 3 adet timsah krokodil klepsi. (kırmızı,siyah ve yeşil renk kablo)
  4. Mors alfabesinde gönderilen verilerin şifrelenmesini ve deşifre edilmesini sağlayacak ücretsiz alıcı ve verici programlar.İlerleyen adımlarda indirme linki mevcut.
  5. Muhtelif proje malzemeleri.
kablosuz veri aktarımı kablosuz veri aktarımı
İlk olarak RS232 konnektörün 4 numaralı bacağına kırmızı kabloyu, 5 numaralı bacağınada siyah kabloyu lehimliyoruz.
ücretsiz mesajlaşma kablosuz mesajlaşma
Daha sonra osilatörümüzün toprak bacağına siyah renkli kabloyu, güç hattına da RS232 konnektörden gelen kırmızı renkli kablonun ucunu bağlıyoruz. Yeşil renkli krokodil klepsinin bir ucunu da anten bacağına takıyoruz.
mors alfabesi mors alfabesiyle haberleşme
Projemizin donanım kısmı böylece bitmiş oluyor. Şimdi bilgisayarımıza ücretsiz yazılımları kurmak işlemiyle buyrun devam edelim.

Mors Code Verici Program Ayarları

resmi büyütmek için üzerine tıklayınız morse code
İlk olarak verici programını BURDAN yüklüyoruz. Windows işletim sistemleri için çalışan prgamı ZIP sıkıştırma programlarından herhangi biriyle masaüstüne çıkartıyoruz. Programın kurulumu yok. Program iconuna bastığımız zaman karşımıza resimde görüldüğü gibi bir ekran gelecektir.
Programın amacı klavyeden yazdığımız mesajları mors alfabesine çevirip önceden hazırladığımız sisteme RS232 bilgi hattından osilatörümüze RF sinyalleri olarak iletmek.
Download
MorsCode Verici Programı
Kablosuz Veri Aktarımı
verici_programi.rar
compressed file archive [348.2 KB]
Download
Programın menülerine göz atacak olursak:
İlk olarak Radio menüsü karşımıza çıkacak. Default olarak AM High Tone seçili olacaktır. Projemizde AM sinyali kullanacağımız için bu ayarı değiştirmiyoruz. CW sinyali uzak mesafelere kaliteli sinyal göndermek için seçilir. Pahalı ve karmaşık sistemlerdir. Repeat Message seçilirse ekrana yazdığımız mesaj alıcının daha kolay alması için sürekli gönderilir.
Biz ekrana "teknolojidersi.com proje yapıyoruz by@teknolog yazdık."
resmi büyütmek için üzerine tıklayınız. mors code progamı
Sistemin dakikada göndereceği kelime sayısını Speed menüsünden resimde görüldüğü gibi ayarlıyoruz.
mors coderesmi büyütmek için üzerine tıklayınız.
Verilerin gönderileceği port numarasınıda Com Port Menüsünden seçiyoruz.

CwGet Alıcı Programı Ayarları

CwGet resmi büyütmek için üzerine tıklayınız.
Verici programın detayları bu kadar. Ekrana yazdığınız mesaj artık internet bağlantısı olmadan, kabloya ihtiyaç duymadan ve en önemlisi ücretsiz olarak arkadaşınız veya alıcı tarafından alınabilir.
Şimdi gelelim alıcının yapması gereknlere. İlk olarak alıcı bilgisayarına Mors alfabesini deşifre eden CwGet isimli ücretsiz yazılımı BURADAN indirip kuruyoruz.
Programı kurduktan sonra hiç bir ayarını değiştirmemize gerek yok. Resimde görüldüğü gibi bir ekran çıkar. Bilgisayar mikrofon girişi ses algılamaya başlarsa alt ve üst tarafda buluna bölümlerde dalga boyları görülmeye başlar.
Download
CwGet Alıcı Programı
Kablosuz Veri Aktarımı
Alici_programi.rar
compressed file archive [663.1 KB]
Download
CwGet resmi büyütmek için üzerine tıklayınız
Şimdi bilgisayarımızın ses çıkışına bir kulaklık takıyoruz. Verici programından gönderilen sinyalleri alan kulaklık (resimde görüldüğü gibi ses dalgaları oluşuyor) CwGet programı sayesinde mors alfabesini deşifre ederek ekrana vericiden gelen mesajı yazıyor.
Şunuda belirtmek isterim ki; el radyosu kullanarak bilgisayar ihtiyacı olmadan vericinin gönderdiği mesajları alabilirsiniz. Yapmanız gereken radyonun frekans kısmın AM konumuna arama çubuğunuda 1000 MHz kısmına getirmek. Kulaklık yardımıyla mors sinyallerini alabilirsiniz. MORS alfabesinde uzmansanız onları deşifre etip mesajları duyabilirsiniz.
elektronik projeproje
İsteğe bağlı olarak donanım elemanları şekilde görüldüğü gibi delikli plaket veya bakır levha üzerine montaj edilerek rahat ve şık bir kullanım kolaylığı sağlanabilir.
kablosuz veri aktarımı ücretsiz mesajlaşma
MORS alfabesi hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olup bu konuda uzmanlaşmak isteyen arkadaşlar var ise: Cw Play, Morse Mad, NuMorse, MorseCat gibi ücretsiz yazılımları deneyebilir.
Ewweet aartık bitti. Şimdi kendimi savaş sırasında gizli haberleşme yapan askeri elemanlar gibi hissediyorum.. Arkadaşlarının bilmediği, ücretsiz, kablosuz ve mors alfabesini kullanarak gerçekleştirilen bu mesaj gönderme işi beni çok heyecanlandırdı. Herkese tawsiye diyorum.
Kolay Gelsinnn..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder